Kursy
BIOLOGIA I ESTETYKA W IMPLANTOLOGII - sprawdzone i nowe podejścia do naśladowania natury

Dr Frank-Michael Maier

W miarę możliwości staramy się oferować naszym pacjentom jak najlepsze rozwiązania. Czasami standardowe podejście, jeśli istnieje, może nie być najlepszą metodą dla każdego pacjenta. Mam nadzieję, że zbliża się czas, kiedy będziemy mogli mówić o leczeniu zindywidualizowanym, skrojonym dla konkretnego pacjenta, leczeniu które przyniesie najwięcej korzyści.

Na podstawie licznych przypadków przedstawię zarówno sprawdzone, jak i nowe strategie oraz moje osobiste koncepcje dotyczące leczenia implantologicznego. Omówię zagadnienia biologii estetyki w implantologii. Ponadto poruszę takie kwestie jak: augmentacja tkanek twardych i miękkich oraz, co ważniejsze, czynniki zapewniające długotrwałą stabilizację, wpływ prawidłowej pozycji implantu, rodzaju implantu i konstrukcji łącznika na otaczające tkanki. Pokażę proste i złożone metody rehabilitacji implantoprotetycznej, jak również możliwości natychmiastowego umieszczenia implantu – nawet w okolicy trzonowców, chirurgii sterowanej, indywidualnie wykonywanych nadbudów, ale także wskażę alternatywy, które mogą Państwa zaskoczyć. Czy implant faktycznie powinien stanowić najlepsze rozwiązanie zaraz po zębach własnych?

REJESTRACJA

PROGRAM

Sobota 09.04.2022

9:15-9:30 rozpoczęcie wykładu

9:30-11:30

·Komunikacja i funkcja

·Planowanie leczenia: planowanie zorientowane na sukces

·Późne umieszczenie implantu

·Projekt implantu

·Interfejs implant-łącznik

11:30-12:00 Przerwa kawowa

12:00-13:30

·Poziome i pionowe pozycjonowanie implantu

·Konstrukcja łącznika

·Augmentacja tkanek twardych i miękkich

13:30-14:30 lunch

14:30-16:00

·Estetyka – uczenie się na niepowodzeniach

·Natychmiastowe umieszczenie implantu

·Natychmiastowe umieszczenie implantu w okolicy trzonowców

16:00-16:30 przerwa kawowa

16:30-18:00

·Praca z pozostałościami korzeni

·Chirurga kierowania

·Złożone, trudne przypadki

18:00 Zakończenie konferencji, wnioski i certyfikaty

Oficjalnym językiem szkolenia jest język angielski. Wykłady będą tłumaczone symultanicznie na język polski.

CENY

Wczesna rejestracja do 30 marca 2022    1100 zł

Rejestracja od 31 marca 2022    1300 zł

Warunkiem rejestracji jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego i wpłacenie należności za udział – tylko wpłata gwarantuje miejsce na sesji.

W przypadku rezygnacji zgłoszonej do 8 marca 2022 r. zwracamy opłatę w pełnej wysokości minus 200 zł plus Vat, po tym terminie rezygnacje nie będą przyjmowane.

Faktury Vat wystawiane są na podstawie wniesionej opłaty.

POKOJE HOTELOWE

1.  Crowne Plaza Warsaw – The HUB

Rondo Daszyńskiego 2

00-844 Warszawa

 2.  Holiday Inn Express Warsaw - the HUB

Rondo Daszyńskiego 2a

00- 844 Warszawa

 

 

Dr Frank-Michael Maier

Specjalizuje się w różnych aspektach chirurgii implantologicznej oraz gnatologii. Szczególne miejsce w zakresie wykonywanych zabiegów zajmują: augmentacja tkanek miękkich, techniki regeneracji tkanek, terapia ekstrakcji zębów, endoskopowa augmentacja zatok, alloprzeszczepy, chirurgia sterowana, utrata kości wokół implantu, estetyczna protetyka, periodontologia oraz mikrochirurgia plastyczna.

Przez lata uczestniczył w niezliczonej ilości kongresów. Członek licznych organizacji: PPERS, DGZMK, DGI, Członek zarządu European Society for Ceramic Implantology oraz MINEC Niemcy, Prezes Koła Gnatologicznego w Stuttgarcie. Od 2001 prowadzi własną praktykę w Tuebingen.

Autor licznych prac naukowych, publikacji w specjalistycznych czasopismach stomatologicznych, autorskich szkoleń dla lekarzy stomatologów prowadzonych w kraju i za granicą.

PSI - implantologia stomatologiczna

Baza członków PSI

złoty partner curriculum implantologii

banner-top
banner-top
banner-top
banner-top
banner-top
banner-top
banner-top
banner-top
banner-top
banner-top

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.